karbanátky z ovesných vloček

každý recept vítán...

Moderátoři: pascal, keba

Uživatelský avatar
Abinka
Příspěvky: 216
Registrován: 7. čer 2007 12:20
Bydliště: střední čechy

karbanátky z ovesných vloček

Příspěvekod Abinka » 7. čer 2007 18:56

karbanátky z ovesných vloček



Jsou zdravou alternativou klasických karbenátků. Obsahují málo tuku, hodně vlákniny a nejsou smažené. Podobně je můžeme dělat jenom z jemných vloček, příprava je rychlejší a burgry víc šťavnaté.

voda 3 š (1 š = 2 dcl)
sójová omáčka 1,5 PL
česnekový prášek 1 čl
cibule nakrájená menší 1 ks
sůl 1/2 čl
petrželová nať sušená 1 čl
bazalka 1/2 čl
ovesné vločky hrubé 1 š
lněné semínko 1,5
ovesné vločky jemné 5 PL
olivový olej 2 PL
majoránka 1 čl
sójsaldká smetana do jamek
mletá paprika na posyp

1. Do vařící se vody dáme všechny suroviny až po ovesné vločky hrubé (včetně) a tuto směs na mírném plameni vaříme asi 10 – 15 minut (za občasného míchání.)
2. Po této době přidáme lněné semínko a jemné ovesné vločky a dovaříme na hustou hmotu (3 – 5 minut).
3. Po odstavení zamícháme olej a majoránku, příp. podle chuti můžeme dochutit ještě utřeným česnekem a solí.
4. Na vymaštěný plech děláme kopečky pomocí dávkovače na zmrzlinu a potom je vydutým koncem dávkovače (nebo polévkové lžíce) zploštíme tak, aby se ve středě vytvořil malý důlek.
5. Důlky na karbanátkách přelijeme smetanou a nakonec je jemně posypeme mletou paprikou přes sítko.
6. Pečeme v troubě asi 20 minut.
7. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo s hrachovou kaší či zadělávanou zeleninou.

Obrázek

Zpět na “Recepty”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host