biftek

každý recept vítán...

Moderátoři: pascal, keba

Uživatelský avatar
vesničan
Příspěvky: 98
Registrován: 2. kvě 2007 18:29

biftek

Příspěvekod vesničan » 2. kvě 2007 19:18

Hledám tu recept z hovězího, ale nikde nic a přitom hovězí je perfektní zdroj bílkovin a chlap musí umět vařit z hovězího(už jen proto, že s tim není dlouhá příprava), ale na druhou stranu je hovězí poněkud drahší.

Takže potřebujete:
Na 1 porci bude stačit 250g hovězího (z hrudí nebo kýtku->cena cca přes 120kč/kilo)
sůl,pepř, olivovej olej (nebo obyčejnej olej ale nebude to ono), stroužek česneku a trochu bazalky nebo jiný byliny - podle chuti. (Pro amatéry se prodává koření přímo na bifteky, tak jestli si s tim nechcete hrát, tak to použijte), pánev s nepřilnavym povrchem nebo gril.

Postup:
Maso omyjte ve studený vodě, opracujte ho na asi 1,5 centimetrů tlustý plátek. Do misky nalijte tak 2-3 lžíce oleje nasypte pepř, pokrájejte na drobno bazalku a rodrťte česnek - vytvořili jste marinádu, v které maso proházejte a nechte to odležet pár chvil v lednici(nejlíp i den). Ale ještě to maso nesolte -> pustilo by štávu a to nechcem. Do pánve cvrknem trochu oleje a rozpálíme (dejte bacha ať to nepřeženete a nezačne vám ten olej hořet :D) šoupněte maso na pánev trocha posolte obraťte trocha posolte a teď to musíte opravdu kontrolovat, když to promáčknete, jak prd -> je to unitř krvavý, když je to tuhý jak trénovanej bicák, je to medium a když to jde ztuha zmáčknout až nezmáčknout, tak je to tvrdý a můžete si to krájet flexou. Tak bacha!!!
Epilog:
Máte hotovýho biftečka, tak si k tomu dejte za přílohu třeba bramboury nebo co chcete... přeju dobrou chuť a jestli chcete přihodim klidně další recept.
Naposledy upravil(a) vesničan dne 3. kvě 2007 6:20, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
J_Dogg
Site Admin
Příspěvky: 5196
Registrován: 10. črc 2006 12:42
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J_Dogg » 2. kvě 2007 19:21

Super! Zrovna dneska jsem si říkal, že tahle sekce už delší dobu "odpočívá". Díky za ten recept! :)

stanley
Supporter
Příspěvky: 3772
Registrován: 22. led 2007 12:37

Příspěvekod stanley » 2. kvě 2007 19:38

doporucujem pouzit klasicke bravcove sadlo a hrubu panvicu ... pretoze je potrebne panvicu naozaj rozpalit (co sa s tenkymi neda moc dobre a bravcove sadlo sa zacne prepalovat podstatne neskor nez akykolvek olej)


Zpět na “Recepty”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti